Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Bhringraj Poeder 100% Zuiver 100gr – Eclipta Alba

Aantal artikelen in verpakking

1 stuk(s)

Aantal stuks in verpakking

1 stuk(s)

Alcoholvrij

Ja

Antirimpel

Nee

Dermatologisch getest

Ja

Exfolierend

Nee

Geslacht

Volwassenen

Gewicht

100 g

Huidbehoefte

Geirriteerde & rode huid

Huidtype

Normale huid, Droge huid

Hydraterend

Ja

Hypo-allergeen

Ja

Ingrediënten

Bhringraj poeder, Eclipta Alba 100%

Inhoud

100 g

Inhoud per dispenser

100 ml

Kleur

groen

Met scrub

Nee

Natuurlijke ingredienten

Ja

Parfumvrij

Ja

Salicylzuur

Nee

Substantie

Clay

Type gezichtsmasker

Kleimasker

Verpakking breedte

100 mm

Verpakking hoogte

10 mm

Verpakking lengte

10 mm

Verzorgend

Ja

EAN

8720289961442

Categorieën

Gezichtsreiniging Gezichtsmaskers & -strips Beauty

Type masker of strip

Kleimasker

Merk

Berivita

Opties

Verzorgend, Hydraterend, Dermatologisch getest, Alleen natuurlijke ingrediënten, Alcoholvrij, Hypo-allergeen, Parfumvrij

Laatste prijs update: december 3, 2023 2:08 pm Meer informatie
SKU: 9300000069665628 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Bhringraj poeder
is een fijngemalen, natuurlijk poeder gemaakt van
Eclipta Alba
bladeren. Bhringraj poeder komt uit India en wordt daar al sinds de oudheid gebruikt als natuurlijke haarverzorging. Bhringraj poeder is verpakt in een hersluitbare, eco-vriendelijke pouch verpakking.

Wat is Bhringraj poeder

Bhringraj poeder
wordt gemaakt van de plant Eclipta Alba. De plant groeit met name in de tropische gebieden van India. Van deze plant is geen Nederlandse naam. In het Engels wordt de plant wel ‘false daisy’ genoemd omdat de plant een beetje lijkt op de magriet. In Suriname staat deze plant bekend als luisawiri.

De groene bladeren, van de Eclipta Alba, worden geplukt, gewassen en gedroogd. Van de gedroogde bladeren wordt poeder gemalen: Bhringraj bladpoeder. Dit natuurlijke poeder is lichtgroen tot groen van kleur. Bhringraj bladeren worden in de Ayurveda gebruikt, onder andere om de lever te reinigen. Ayurveda is een traditionele geneeswijze uit India.

Eigenschappen Bhringraj Poeder

Bhringraj poeder is een belangrijk ingrediënt in Ayurvedische recepten. Bhringraj poeder zou reinigende en kalmerende effecten hebben op de hoofdhuid. Bhringraj geeft een bruine gloed op het haar, als het haarmasker lang blijft zitten op de haren. Zoals met meer natuurlijke producten, wordt ook geclaimd dat Bhringraj poeder de haargroei zou stimuleren en roos verminderen. Bhringraj poeder wordt ook gebruikt als grondstof in allerlei cosmetische producten voor de haren.

Gebruik Bhringraj Poeder

Bhringraj poeder kunt u op verschillende manieren gebruiken. Om een haarmasker met Bhringraj poeder te maken,

schept u enkele eetlepels Bhringraj poeder in een glazen of stenen bakje, geen metaal. Voeg hierbij, langzaam, warm tot heet water. Roer dit mengsel met een kunststof of houten stokje/lepel, tot er geen brokken of stukjes meer zijn er een stevige maar gladde pasta ontstaat. Is het mengsel te dik, voeg meer water toe en als het mengsel te dun/waterig is, voeg een beetje extra Bhringraj poeder toe.

Masseer deze Bhringraj pasta in uw haren en hoofdhuid haar als deze nog handwarm is. Het kan een klein beetje gaan schuimen. Ongeveer 10-15 minuten laten intrekken en vervolgens goed uitspoelen met ruim lauw water. Hoe langer de inwerktijd, hoe meer bruin kleuring van de haren.

Let op: Laat het haarmasker nooit helemaal indrogen of hard worden.

Na afspoelen de huid of haar droog deppen met een handdoek en eventueel enkele druppels pure BeriVIta haarolie aanbrengen zoals BeriVita Amla Olie, Castor olie of Cacay Olie.

U kunt ook Bhringraj poeder mengen met BeriVita Shikakai, Amla en Reetha, Wasnoten poeder en dit mengsel gebruiken om uw haar te verzorgen.

Let op: Bhringraj poeder kan uw haar wat kleuren, meestal bruinachtig. Wees voorzichtig bij blond en gekleurd haar. Bhringraj poeder kan wat irritatie geven als het per ongeluk in de ogen komt, dan goed spoelen met stromend water.

Bhringraj olie

Bhringraj wordt soms graag als olie gebruikt in de haren. Deze Bhringraj olie is eenvoudig zelf te maken. Meng dan 2 eetlepels met 100ml pure olie of gesmolten butter.

Verwarm het mengsel poeder en olie ongeveer 5-10 minuten in een badje met heet water. Laat de olie afkoelen en zeef de afgekoelde olie. De Bhringraj olie is dan klaar voor gebruik.

Bhringraj poeder is uitsluitend voor uitwendig gebruik

Bevat: Bhringraj poeder, Eclipta Alba Powder 100%

De informatie zoals weergegeven over onze producten is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij altijd aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. Het product kan per batch verschillen van kleur.

Bhringraj Poeder 100% Zuiver 100gr – Eclipta Alba
Bhringraj Poeder 100% Zuiver 100gr – Eclipta Alba
Mangroove.nl
Logo