Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Bekijk hier welke Big Green Egg er bij u past

Welke Big Green Egg past bij mij? Wat is de werking ervan? Deze blogpost gaat over het kiezen van een Big Green Egg en welke voordelen hij biedt in vergelijking met andere barbecues.

Wat is een Big Green Egg?

Wat is een Big Green Egg? Een Big Green Egg is een bbq dat werkt op houtskool en is ideaal voor het bereiden van gerechten met een smaakvolle barbecuesmaak. Het apparaat is verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor er altijd een model beschikbaar is dat past bij uw kookkunsten.

Welke Big Green Eggs zijn er?

Er zijn verschillende soorten Big Green Eggs. De Mini is perfect voor kleine maaltijden of als toevoeging aan een groter feest. De Small is geschikt voor twee tot vier personen en de Medium is ideaal voor families of grotere groepen. Als u van entertainment houdt en vaak gasten heeft, is de Large of XLarge misschien wel iets voor u. Waarom is een Big Green Egg beter dan een reguliere barbecue? De belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor een Big Green Egg in plaats van een reguliere barbecue, is dat de BGE in staat is om verschillende soorten gerechten te bereiden. Het kan niet alleen worden gebruikt om vlees en groenten te grillen, maar ook om pizzas, broodjes en desserts te bakken. Omdat de EGG zo veelzijdig is, kunt u er altijd iets lekkers mee bereiden, ongeacht het weer of de tijd die u heeft.

Het belang van het type Big Green Egg

Als u op zoek bent naar een topkwaliteit barbecue, dan is een Big Green Egg misschien wel iets voor u. Deze barbecues zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan. Daarnaast zijn ze eenvoudig in gebruik en kunnen ze een heleboel verschillende soorten gerechten bereiden. Als u op zoek bent naar een houtskoolbarbecue, dan is er geen twijfel mogelijk dat u een Big Green Egg wilt. Dit type barbecue gebruikt houtskool om het vuur te maken en is ontworpen om kolen goed te laten gloeien. Als u op zoek bent naar een alternatief voor gas, dan is dit de beste keuze. Een ander type barbecue dat u misschien overweegt, is een gasbarbecue. Gasbarbecues zijn ideaal als u snel gerechten wilt bereiden en ze zijn gemakkelijk in gebruik. Het enige nadeel van een gasbarbecue is dat u meestal wat meer betaalt dan bij andere barbecues.

Hoe werkt de Big Green Egg?

De Big Green Egg is een unieke kamado, een keramische barbecue, die uitzonderlijk veel mogelijkheden biedt. Het is heel eenvoudig te gebruiken en te onderhouden. In deze sectie leggen we uit hoe de Big Green Egg werkt. De Big Green Egg wordt aangestuurd door twee verschillende soorten kool: briketten of houtskool. Briketten zijn het makkelijkst te gebruiken en staan bekend om hun hoge hitte-output. Houtskool geeft de meeste rook en smaak af, maar is wat lastiger in gebruik. Beide typen kool zijn verkrijgbaar in speciale EGG-vormige briketten die ideaal zijn voor het aanmaken van het vuur. Om het vuur aan te maken, leg je eerst een laag aanmaakkolen (briketten of houtskool) in de Aslaagdisperser. Daaroverheen leg je een laag EGG-vormige briketten of houtskool. Zet de Aslaagdisperser op zijn plek in het midden van de EGG en steek het vuur aan met een aanmaakblokje of aanmaakgel. Laat het vuur 10-15 minuten branden totdat de kool gaan gloeien. Haal dan de Aslaagdisperser eruit en leg er een rooster in. Leg je ingrediënten op het rooster en zet de deksel op de EGG. Regel vervolgens de luchttoevoer met de Luchtkleppen om de gewenste temperatuur te bereiken en laat de EGG zo’n 30-45 minuten warm worden voordat je begint met koken. Om te controleren of de EGG de juiste temperatuur heeft, gebruik je een oventhermometer of een digitale thermometer die je in een van de luchtgaten steekt. De meeste recepten geven aan welke temperatuur je nodig hebt voor het gerecht dat je wilt maken. Als je klaar bent met koken, draai je de luchttoevoer helemaal dicht en laat de EGG uitbranden. Dit kan een uur of langer duren, afhankelijk van hoeveel kool er nog over is. Haal het rooster uit de EGG en gooi de as in een metalen bak. Spoel de EGG daarna af met schoon water en maak hem schoon met een borstel of een sopje. Doe dit elke keer dat je de EGG gebruikt om ervoor te zorgen dat hij in topconditie blijft.

Wat kan je op een Big Green Egg grillen?

Wat kan je op een Big Green Egg grillen? Er zijn vele verschillende soorten gerechten die je kunt maken op een Big Green Egg. Denk aan gegrilde hamburgers, hotdogs, kippenvleugels, groenteschotels en nog veel meer. Het is echt eindeloos wat je allemaal kunt bereiden met deze unieke en veelzijdige barbecue. Kortom: er zijn geen beperkingen aan wat je kunt grillen op een Big Green Egg. Deze barbecue is perfect voor het bereiden van allerlei verschillende soorten gerechten, en je kunt er zeker van zijn dat alles altijd lekker gaar en goudbruin gaart.

Conclusie

De Big Green Egg is een unieke kamado en daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze. In ons assortiment vind je verschillende modellen met verschillende afmetingen en kookmogelijkheden. We hopen dat we je met dit artikel hebben kunnen helpen en dat je nu weet welke Big Green Egg er bij jou past!

Mangroove.nl
Logo