Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Damesparfum

Het kiezen van het juiste damesparfum kan een ontmoedigende taak zijn. Met zo veel verschillende merken, geuren en noten om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten welke voor u geschikt is. Of u nu op zoek bent naar een signatuurgeur of iets speciaals voor een speciale gelegenheid, er is veel om rekening mee te houden. Het is belangrijk om een geur te kiezen die niet alleen lekker ruikt, maar ook uw persoonlijke stijl weerspiegelt. Van klassieke bloemengeuren tot moderne muskusgeuren en lichte citrustonen, er is voor ieder wat wils. Met een beetje onderzoek en experimenteren kun je een geur vinden die perfect bij je past.

De verschillende soorten geuren begrijpen

Geuren kunnen worden onderverdeeld in 3 verschillende categorieën; Bloemige, houtachtige en muskusachtige geuren zijn de meest voorkomende soorten parfumgeuren. Bloemengeuren zijn de meest voorkomende parfumgeuren en zijn meestal een combinatie van zoete fruitige geuren, zoals bessen, en warme, poederachtige, vanillegeuren. Bloemengeuren zijn een goede keuze voor de meeste gelegenheden en kunnen het hele jaar door worden gedragen. Houtachtige geuren zijn een goede keuze voor wie de voorkeur geeft aan een subtielere geur. Ze zijn meestal een combinatie van houtachtige geuren, zoals sandelhout en cederhout, en een zoete en warme geur. Houtachtige geuren zijn een goede keuze voor wie niet van een zware geur houdt. Muskusgeuren zijn meestal een combinatie van warme en aardse geuren, zoals vanille en amber. Ze zijn een goede keuze voor wie houdt van een sterke en zware geur.

Denk aan uw budget

Als je een budget hebt voor je parfum, kun je je keuzes snel beperken. Parfumgeuren kunnen in de honderden euros lopen, dus het is belangrijk om na te gaan hoeveel je bereid bent uit te geven. Als je graag een duurdere geur wilt, kun je altijd online op zoek gaan naar een goede deal. Je kunt ook een minder dure geur kiezen en een paar trucjes toepassen om hem langer te laten meegaan. Bewaar je parfum in een koele en droge omgeving, zoals een lade of kast, om te voorkomen dat het te dik wordt en zijn geur verliest. U kunt ook proberen een paar druppels van uw parfum in een spuitflesje te doen om de levensduur te verlengen.

Denk aan de mogelijkheid

Wanneer u uw parfum kiest, moet u ook rekening houden met de gelegenheid waarvoor u het nodig hebt. Bepaalde geuren zijn beter geschikt voor bepaalde gebeurtenissen. Bloemengeuren zijn bijvoorbeeld een goede keuze voor speciale gelegenheden zoals bruiloften en Valentijnsdag, terwijl muskusgeuren een goede keuze zijn voor alledaags gebruik. Als je een geur kiest voor een speciale gelegenheid, moet je altijd gaan voor de duurste geur die je je kunt veroorloven. U wilt niet bang zijn dat uw parfum op is voordat het evenement voorbij is. Aan de andere kant wilt u geen fortuin uitgeven aan een parfum dat u maar één keer zult dragen. Het is beter om een betaalbare geur te kiezen die je vaak kunt dragen.

Ken de noten in een parfum

Als je een signatuurgeur kiest, is het belangrijk om de noten in het parfum te kennen. De noten in het parfum zijn de top-, midden- en basisnoten. De topnoten zijn degene die je als eerste ruikt. Ze verdampen snel nadat je het parfum op je huid hebt gespoten. De middennoten zijn de zoete en fruitige geuren die wat langer blijven hangen. De basisnoten zijn de warme, houtachtige geuren die er het langst over doen om te verdampen. Er zijn veel online tools waarmee je de geuren die je lekker vindt kunt mengen en combineren om je eigen geur te creëren.

Onderzoek naar geuroverzichten

Als je het moeilijk vindt om een bepaald parfum te kiezen, kun je geurreviews lezen. Geurrecensies zijn veelvuldig online te vinden op verschillende parfumwebsites. Ook op sites als Amazon en Testerkorea kun je geurreviews lezen. U kunt recensies vinden over een verscheidenheid aan geuren, waaronder die waarvan u misschien dacht dat ze voor u geschikt waren. Door recensies te lezen, kun je meer te weten komen over de geuren en te weten komen wat anderen ervan vinden. Je kunt ook zien hoe lang de geuren blijven hangen bij verschillende mensen met verschillende lichaamssamenstellingen.

Een signatuurgeur kiezen

Als je een signatuurgeur kiest, moet je een paar dingen in gedachten houden. Ten eerste wil je geen te zware geur kiezen. Je wilt hem vaak kunnen dragen. Ten tweede wil je een geur waar je van houdt en die jou als persoon vertegenwoordigt. Je wilt niet dat je over 5 jaar spijt hebt van je beslissing. Het is belangrijk dat je blijft rondkijken tot je een geur vindt waar je van houdt. Je kunt ook een combinatie van geuren kiezen, zoals een bloemengeur voor de topnoten en een muskusgeur voor de basisnoten, om een unieke geur te creëren.

Probeer voordat u koopt

Het kiezen van de perfecte geur lijkt veel op daten. Je moet een geur vinden die bij je past en niet zomaar genoegen nemen met het eerste dat voorbij komt. Je kunt het proces versnellen door verschillende geuren uit te proberen met een vriendin. Je kunt ook naar een parfumerie gaan, waar ze je de geuren op kaartjes laten spuiten en een paar uur laten dragen, om er een gevoel bij te krijgen. Je kunt de geuren ook op papier spuiten en ze in je lade bewaren om er de komende dagen nog eens aan te ruiken.

Uw parfum correct bewaren

Als u de geuren bij de parfumbalie hebt geprobeerd en nog steeds niet kunt beslissen welke geur het beste bij u past, kunt u de verkoper vragen u te helpen bij het kiezen van een parfum op basis van uw geurvoorkeuren. De verkoper kan u helpen een parfum te vinden dat lijkt op de geur van uw voorkeur. U moet echter voorzichtig zijn wanneer u een parfum kiest op basis van de aanbevelingen van iemand anders. Misschien vindt u het eerste parfum dat u op basis van het advies van de verkoper probeert wel lekker. Maar misschien is dit niet de beste keuze voor u.

Tips voor het aanbrengen van parfum

Parfum aanbrengen is een kunst en kan een groot verschil maken in de levensduur van een parfum. Als je parfum aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat je het op je huid aanbrengt, niet op je kleren. Hierdoor kan je parfum snel vervliegen. Je kunt je parfum op je kleren aanbrengen, maar het zal veel langer meegaan als je het op je huid aanbrengt. Je kunt parfum op je huid aanbrengen door het op je polspunten te smeren. Enkele veel voorkomende plaatsen om parfum aan te brengen zijn achter uw knieën, de achterkant van uw nek en uw polsen. U kunt het ook aanbrengen op de achterkant van uw knieën en de bovenkant van uw voeten. Bij het aanbrengen van parfum op uw pulspunten is de beste techniek de ‘deppende’ methode. Op elk pulspunt moet u 2 tot 3 dotjes parfum aanbrengen. Je moet niet te veel parfum opsmeren, anders ruik je als een parfumfabriek.

 

Mangroove.nl
Logo