Alecto DVM-71 Babyfoon – Wit: Een beknopte productreview

In deze beknopte productreview nemen we de Alecto DVM-71 Babyfoon in het wit onder de loep. Met een camera met 2.4″ scherm, de mogelijkheid om uit te breiden tot 4 camera’s en tweewegcommunicatie, biedt deze babyfoon een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees snel verder!

Alecto DVM-71 Babyfoon – Wit

8.2
Uitstekende babyfoon
De Alecto DVM-71 is een uitstekende babyfoon met camera die gemakkelijk in gebruik is en zorgt voor een scherp beeld. Met handige functies zoals temperatuurweergave en tweewegcommunicatie, biedt deze babyfoon een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Enkele gebruikers hebben echter opgemerkt dat de camera op stroom moet worden aangesloten voor beeld en dat het geluid soms te duidelijk is.
Technische specificaties
 • Scherp beeld
 • Makkelijk in gebruik
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Negatieve aspecten
 • Camera moet op stroom aangesloten zijn voor beeld
 • Geluid is soms te duidelijk

De Alecto DVM-71 is een handige babyfoon met camera en een 2,4 inch scherm. Deze babyfoon biedt uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is uitbreidbaar tot 4 camera’s met de DVM-71C. Met de twee-weg communicatie (VOX) functie kun je gemakkelijk communiceren met je kindje.

De babyfoon beschikt over een camera, maar heeft geen nachtlampje. Wel is er een terugspreekfunctie aanwezig, zodat je op afstand geruststellende woorden kunt spreken. Daarnaast is er geluidsactivatie en kun je slaapliedjes afspelen. De babyfoon kan niet worden gebruikt met een smartphone-app en heeft ook geen beeldactivatie.

Een handige functie van de Alecto DVM-71 is de temperatuurweergave, waarmee je altijd op de hoogte bent van de kamertemperatuur van je baby. De babyfoon is wit met taupe kleur en wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie. De verpakking bevat de ouderunit, babyunit, 2 adapters, montagemateriaal, handleiding in verschillende talen en een snelstartgids.

De babyfoon heeft een digitaal verbindingstype en heeft een bereik van 50 meter binnenhuis en 300 meter buitenshuis. Het is niet mogelijk om zelfstandig met internet te verbinden en er is geen app vereist voor de volledige functionaliteit. De babyfoon werkt niet met wifi, bluetooth, mobiele data of betaalde diensten. Het is ook niet compatibel met andere apparaten. De Alecto DVM-71 heeft een beeldschermresolutie van 320 x 240 en een zichtbare CE-markering.

De camera is niet draaibaar, maar de volumegevoeligheid is instelbaar. De babyfoon heeft een scherm van 2,4 inch en kan stand-by staan tot 13 uur. De taal van de handleiding is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Nederlands en Engels. Het product heeft een breedte van 6,1 cm, een gewicht van 0,3 kg, een hoogte van 12,5 cm en een lengte van 7,1 cm.

Technische specificaties
 • Camera: Ja
 • Terugspreekfunctie: Ja
 • Geluidsactivatie: Ja
 • Slaapliedjes: Ja
 • Temperatuurweergave: Ja
 • Uitbreidbaar: Ja

De Alecto DVM-71 wordt geleverd met een zichtbare CE-markering en valt onder de categorie babyveiligheid – babyfoons. Het kan worden gebruikt voor meerdere baby’s, heeft een temperatuurweergave, slaapliedjes en een terugspreekfunctie. De babyfoon maakt gebruik van een digitale verbinding en is van het merk Alecto.

Krachtige en betrouwbare babyfoon
 • Camera met 2.4″ scherm
 • Uitbreidbaar tot 4 camera’s (DVM-71C)
 • Tweewegcommunicatie (VOX)
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Uitstekende babyfoon met handige functies

De Alecto DVM-71 is een uitstekende babyfoon met camera die gemakkelijk aan te sluiten is en zorgt voor zowel goed beeld als geluid. Met een scherp en duidelijk beeldscherm van 2.4 inch kunt u uw baby altijd goed in de gaten houden. Bovendien beschikt deze babyfoon over handige functies, zoals temperatuurweergave en tweewegcommunicatie (VOX), waarmee u met uw baby kunt praten zonder de kamer binnen te hoeven gaan.

Energiebesparende ECO stand en lange accuduur

Een van de handige functies van de Alecto DVM-71 is de ECO stand, waarmee u energie kunt besparen. Dit is vooral handig wanneer u de babyfoon gedurende langere tijd wilt gebruiken. De accu van deze babyfoon gaat namelijk enkele uren mee, wat ervoor zorgt dat u hem niet constant hoeft op te laden. Zo kunt u de babyfoon gemakkelijk meenemen naar verschillende kamers zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het verlies van stroom.

Positieve ervaringen van gebruikers

De Alecto DVM-71 heeft veel positieve reviews ontvangen van tevreden gebruikers. Zo wordt de babyfoon geprezen om zijn scherpe beeldkwaliteit en gebruiksgemak. Daarnaast wordt het geluid als positief ervaren, hoewel sommige gebruikers aangeven dat het volume gemakkelijk te regelen is. Een ander pluspunt is dat de ouder unit lang zonder stroom kan, waardoor u flexibel bent in het gebruik van de babyfoon.

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een babyfoon

Om een babyfoon te selecteren, zijn er een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welk type babyfoon je nodig hebt. Er zijn audio-babyfoons die alleen geluidsoverdracht bieden, maar ook video-babyfoons waarmee je je baby kunt zien. Daarnaast zijn er modellen met extra functies zoals temperatuurweergave, tweerichtingscommunicatie en slaapliedjes. Ten tweede is het bereik van de babyfoon van belang. Zorg ervoor dat het bereik voldoende is voor jouw behoeften, vooral als je een groot huis hebt of van plan bent de babyfoon buitenshuis te gebruiken. Tot slot moet je ook letten op de geluidskwaliteit en de batterijduur van de babyfoon. Lees reviews en vergelijk verschillende modellen om de beste babyfoon te selecteren die voldoet aan jouw specifieke wensen en behoeften.

 • Bereik: Controleer het bereik van de babyfoon om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor jouw specifieke situatie. Het is belangrijk dat het bereik voldoende is om het signaal vanuit alle kamers in huis te ontvangen
 • Beeldkwaliteit: Bekijk de specificaties van de babyfoon om ervoor te zorgen dat de beeldkwaliteit voldoet aan jouw verwachtingen. Een helder en scherp beeld is belangrijk om je baby goed in de gaten te kunnen houden
 • Geluidskwaliteit: Controleer of de babyfoon een goede geluidskwaliteit heeft, zodat je geluiden van je baby duidelijk kunt horen. Het is belangrijk dat de babyfoon eventuele geluiden, zoals huilen of gelach, goed kan oppikken
 • Functies: Bekijk welke extra functies de babyfoon biedt. Denk bijvoorbeeld aan een terugspreekfunctie, temperatuurweergave, slaapliedjes en nachtzicht. Kies de babyfoon met functies die voor jou belangrijk zijn
 • Batterijduur: Controleer hoelang de babyfoon op een volle batterij kan werken. Een langere batterijduur is handig, zodat je de babyfoon niet constant hoeft op te laden
 • Betrouwbaarheid: Kijk naar de betrouwbaarheid van het merk Alecto en lees reviews van andere gebruikers om te controleren of de babyfoon duurzaam en betrouwbaar is
 • Prijs: Vergelijk de prijs van de babyfoon met andere vergelijkbare modellen om ervoor te zorgen dat je een goede prijs-kwaliteitverhouding krijgt

Let op deze waarschuwingssignalen die aangeven dat de “Alecto DVM-71 Babyfoon – Wit” mogelijk niet geschikt is voor u.

 • Functionaliteit: Als je op zoek bent naar een eenvoudige babyfoon zonder camera, kan dit product te geavanceerd voor je zijn. De “Alecto DVM-71” heeft een camera en temperatuurweergave, wat de prijs en complexiteit van het gebruik kan verhogen
 • Budget: Als dit product boven je budget valt, kan het verstandig zijn om naar alternatieven te kijken die beter passen bij jouw financiële mogelijkheden. Het is belangrijk om binnen je budget te blijven en niet te veel uit te geven aan functies die je mogelijk niet nodig hebt
 • Behoeften van de baby: Als je baby geen behoefte heeft aan een camera of temperatuurweergave, is het misschien niet nodig om te investeren in dit product. Het is belangrijk om de behoeften van je baby in overweging te nemen en te bepalen of deze functies daadwerkelijk nuttig zullen zijn

Veelgestelde vragen over Babyfoons

Wat zijn de functies van de Alecto DVM-71 babyfoon met camera?

De Alecto DVM-71 babyfoon met camera heeft verschillende functies. Ten eerste heeft het een camerafunctie waarmee je je baby in de gaten kunt houden via het beeldscherm van de ouderunit. Daarnaast beschikt de babyfoon over een temperatuurweergave, waarmee je de temperatuur in de babykamer kunt controleren. Verder heeft de babyfoon een terugspreekfunctie, zodat je op afstand met je baby kunt communiceren. Ook is er een slaapliedjesfunctie aanwezig, waarmee je je baby kunt kalmeren en in slaap kunt helpen. Tot slot is de babyfoon uitgerust met een bereik van 300 meter, zodat je altijd verbonden blijft met je baby, zelfs als je je in een andere ruimte bevindt.

Welke kleur heeft de Alecto DVM-71 babyfoon met camera?

De Alecto DVM-71 babyfoon met camera heeft de kleur wit.

Welke functies kan ik verwachten bij een babyfoon en wat zijn de belangrijkste eigenschappen waar ik op moet letten?

Bij een babyfoon kan je verschillende functies verwachten, afhankelijk van het model dat je kiest. Enkele veelvoorkomende functies zijn onder andere een camera, temperatuurweergave, geluids- en bewegingsdetectie, tweerichtingscommunicatie en nachtzicht.

Belangrijke eigenschappen waar je op moet letten zijn de beeld- en geluidskwaliteit van de babyfoon, het bereik, de batterijduur, de mogelijkheid om meerdere camera’s aan te sluiten, en de aanwezigheid van extra functies zoals een terugspreekfunctie, slaapliedjes of een temperatuurweergave.

Bij de Alecto DVM-71 babyfoon kan je verwachten dat het beschikt over een camera, temperatuurweergave en een witte kleur. Het is belangrijk om te beoordelen of deze eigenschappen voldoen aan jouw persoonlijke behoeften en wensen bij het gebruik van een babyfoon.

Welke soorten babyfoons zijn er op de markt en welke zou het meest geschikt zijn voor mijn specifieke behoeften?

Er zijn verschillende soorten babyfoons op de markt, waaronder audiofoons, videofoons en foons met extra functies zoals temperatuurweergave. De meest geschikte babyfoon voor jouw specifieke behoeften hangt af van verschillende factoren, zoals jouw persoonlijke voorkeur en de specifieke behoeften van jouw baby.

Als je voornamelijk op zoek bent naar geluidsmonitoring, zou een audiofoon een goede keuze kunnen zijn. Deze babyfoons zenden alleen geluidssignalen uit, zodat je kunt horen wanneer je baby huilt of geluid maakt. Dit kan handig zijn als je vooral behoefte hebt aan geluidscontrole, maar niet per se beeld nodig hebt.

Als je echter ook graag wilt zien wat er in de babykamer gebeurt, zou een videofoon een betere optie kunnen zijn. Deze babyfoons hebben een ingebouwde camera die live beelden van de babykamer naar het ouderstation streamt. Dit geeft je de mogelijkheid om je baby niet alleen te horen, maar ook te zien. Dit kan handig zijn als je graag een visuele controle wilt hebben over je baby.

De “Alecto DVM-71 – Babyfoon met camera – Temperatuurweergave – Wit” is een babyfoon met een camera en temperatuurweergave. Dit betekent dat je zowel geluid als beeld kunt ontvangen, en dat je ook de temperatuur in de babykamer kunt monitoren. Dit kan vooral handig zijn als je het belangrijk vindt om zowel geluid als beeld te hebben, en ook de temperatuur in de gaten wilt houden om ervoor te zorgen dat de babykamer op de juiste temperatuur blijft.

Het is belangrijk om je behoeften en budget in overweging te nemen bij het kiezen van een babyfoon. Daarnaast is het ook verstandig om reviews en ervaringen van andere ouders te raadplegen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Hoe werkt de temperatuurweergave op de Alecto DVM-71 babyfoon?

De Alecto DVM-71 babyfoon heeft een ingebouwde temperatuurweergavefunctie die u in staat stelt om de temperatuur in de babykamer te controleren. De babyfoon meet de temperatuur in de buurt van de camera en geeft deze weer op het scherm van de ouderunit. Op deze manier kunt u gemakkelijk de temperatuur in de gaten houden en ervoor zorgen dat uw baby zich in een comfortabele omgeving bevindt. Het is belangrijk op te merken dat de temperatuurweergave alleen een indicatie geeft en dat het aanbevolen wordt om de temperatuur in de kamer regelmatig met een aparte thermometer te controleren.

Bekijk nu de Alecto DVM-71, een babyfoon met camera en temperatuurweergave in het wit, om je baby altijd in de gaten te kunnen houden en de temperatuur in de kamer te controleren.

mangroove.nl
Logo